2010. november 30., kedd

Anyatej vásárlás a neten!

 Egy csodálatos kezdeményezés, egy igazi gyöngyszem akadt utamba ma.
Annyira jó ilyesmiről is hallani, olvasni, erőt ad, méghozzá RENGETEG erőt a hétköznapi "széllel szembeni pisiléshez".
Tudniillik, ha valaki szoptatásra, s azon belül is az igény szerinti szoptatásra adja a fejét, netán annyira "elvetemült", hogy még kötődően, válasz készen neveli csemetéjét...nos az kemény fába vágja a fejszéjét.
Hisz hétfőtől-vasárnapig 0-24-ig "szolgálatban" lenni, alig aludni, ugrásra készen lenni, szünnapok nélkül évekig...ez nem kevés.
S ha a szem alatti karikák nem lennének elegek szegény anyukának, hát jönnek sőt özönlenek az "okos, tapasztalt" ismerősök, rokonok "jótanácsai".
Rengeteg támadásra számíthat és nem csak az elején, később még inkább.
Gondolom, ez is egy nyomós ok, amiért oly kevesen választják ezt az utat.
Hatalmas a nyomás sok irányból.
S azt máig nem értem, miért választják az anyukák az esetek 85-90 %-ában a tápszert az anyatej helyett (ha nem a sajátját, hát ott a másé)?
A cikk itt olvasható:

Egy programozóverseny résztvevői kismamákat segítő online szolgáltatást terveztek, mellyel az anyatejet kínáló és kereső anyukák könnyen egymásra találhatnak. A terveket természetesen tettek is követik majd, így hamarosan a valóságban is élvezhetik az érintettek a fejlesztés előnyeit.

Az IBM és partnerei felsőoktatási intézményekben tanuló diákok részére immár hetedig alkalommal rendezték meg azt a 48 órás non-stop versenyt, melynek idei témája a valós, hétköznapi problémákra megoldást kínáló fejlesztések megtalálása. A szervezők több non-profit intézménnyel is felvették a kapcsolatot, annak a kiderítésére, hogy munkájukat milyen online alkalmazások segítenék. A verseny témáját végül a Családvár Alapítvány anyatej-közvetítő szolgáltatása ihlette és az anyatejet adó és kereső kismamák könnyebb egymásra találásának problematikájára kellett megoldást találniuk a résztvevőknek.
A verseny eredményét november 23-án hirdették ki Budapesten, ahol a legjobb programozásért járó díjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem A-Team Csapata nyerte. A pályamű az azonnali használatra kész terven túl az egyszerű kezelhetőségével és felhasználóbarát felületével is felhívta magára a zsűri figyelmét.
A program véglegesítése még apróbb fejlesztéseket igényel ugyan, de hamarosan a kismamák rendelkezésére fog állni és segíti őket abban, hogy azok a babák is könnyebben jussanak anyatejhez, kiknek ez a fajta táplálás eddig különböző okok miatt nehézségekbe ütközött.
"Annak idején, amikor egymagam belevágtam ebbe a kezdeményezésbe, nem gondoltam, hogy egyszer majd hatvan lelkes diák két napon át dolgozik az anyatej-közvetítés rendszerének tökéletesítésén" - fogalmazott meghatottan Szini Emese, az Eszter-lánc Anyatejmisszió alapítója. "Nagyon hálásak vagyunk az IBM-nek, a szervezőknek és a diákoknak is. Izgatottan várjuk, hogyan működik majd a program a valóságban, és hogyan fogadják majd az édesanyák" - tette hozzá Csomóné Lindmayer Katalin, az Anyatejmissziót támogató Család-Vár Alapítvány képviselője.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése