2010. november 22., hétfő

Terhesteszt

Sok féle van forgalomban, gyógyszertárban érdemes érdeklődni, melyek a megbízhatóak.
Áruk kb 500-3000 ft/db, hipermarketekben(Cora, Tesco, Auchan...) is megvásárolhatod, 1 db általában elég :TISZTA legyél+ minden, amit hozzá használsz, REGGELI ELSŐ vizelet ELEJÉT engedd ki, a KÖZEPE ad megbízható információt.
Néhány napos terhességet is ki tudnak mutatni.
De mindez le is van írva a használati útmutatókon, csak az ember lánya ilyenkor elég ideges vagy izgatott tud lenni.
Aztán az eredmény láttán dobbanhat a Szív...(-:

A nagy könyvek szerint ez nem biztos módja a várandóság megállapításának, mivel bizonyos hormonális betegségek is adhatnak pozitív eredményt, de ez a gyakorlatban szinte sohasem fordul elő. Az eljárás a HCG nevű hormon kimutatásán alapszik, amit a placenta kezdetektől termel. Ez a hormon bekerül az anyai vérkeringésbe, majd kiválasztja a vese, és megjelenik a vizeletben.

A tesztek többsége a kimaradt menstruáció első napjától ad megbízható eredményt,mert ennyi idő szükséges ahhoz, hogy kellő koncentrációban legyen jelen ez az anyag. Szintén ezért van, hogy a teszt elvégzéséhez a reggeli első vizelet felhasználását ajánlják.

Ha az eredmény negatív, de a menstruáció továbbra sem jelentkezik vagy úgy érzed-gondolod, hogy babát vársz, érdemes megismételni 3-4 naponta, mert lehet, hogy ez csak az alacsony koncentráció miatt történt (vagyis túl korán próbálkoztál). A tesztek ellenanyagot tartalmaznak, amik ha HCG-vel találkoznak, színreakció játszódik le. Ez lesz az a bizonyos második csík.

Az első csík a teszt kontrollja, azt jelzi, hogy a teszt megfelelően működik. Ez olyan anyaggal reagál, ami a vizeletben minden esetben megtalálható, tehát független a terhességtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése