2010. november 20., szombat

Praktikák szülés utánra

Nincs az a mennyiségű és minőségű segítség, ami elég lehetne szülés után...és rengeteg kérdésed lesz majd hirtelen, amik még ha most egyértelműnek látszanak is...akkor majd mindent másként fogsz látni.
Pihenj-lazíts, aludj, amennyit csak tudsz, töltődj fel, mert szülés után erre nem sok módod lesz, amit persze nem fogsz bánni, de most elképzelni sem tudod, milyen kimerült és fáradt leszel...igazából én sem tudom, hogy élek még ilyen kevés alvással és kisfiam nagyon jó babának számít.
8-9. hónapban takaríts ki óvatosan mindent, amit csak lehet, mert min. 6 hónapig utána nem fogod...:függöny, ablak, szőnyeg, ruháitok átválogatása, hajad festése, vágása...

A tömegközlekedést jobb kerülnöd, elég veszélyes volt nekem is, lassan menjél, el ne csússz, ne könyököljenek a pocidba, ne nyomjon satu féket a busz, ne kapj el semmi bacit, ne ájulj el a fáradtságtól...kérj mindíg ülőhelyet, ne szégyenlősködj!
Utazáskor MINDÍG legyen nálad:papírzsepi, wc papír, terhes papírjaid (ne csak a kiskönyv!!!), feltöltött mobil telefon,derekadra meleg ruha (télen vagy hidegben) innivaló és rágcsálni való, nagyon is tapasztalatból mondom, volt bajom ezek miatt már párszor.
Az influenzát jó lenne megúsznod terhesség alatt és után is, ha mégsem sikerül, az orvos által felírt és terhesség-szoptatás alatt szedhető gyógyszer mellé segítsd szervezeted gyógyteákkal,természetes gyógymódokkal (pl. méz, fokhagyma, izzadás, sok folyadék) ha nem muszály, csak ha bakteriális fertőzésről van szó (antibiotikum).

Pelus:nekünk mindegyik jó, ami épp akciós.
Amire figyelünk: ne csak jó nedvszívó rajzocska legyen a tájékoztatón kívül, hanem gumis hátrész és gumis combrész is és inkább picit nagyobb méretet mint kisebbet vegyél.
Nem érdemes előre10 csomaggal vásárolni, mert úgyis hamar kinövi.
Havi 3-5 csomag elég és 7-9 csomag 72 db-os popsitörlő, tescos is jó tud lenni.

Utazás:MINDÍG kapaszkodj.
Pelenka:olyannyira nem adhatsz a peluson kiírt méretekre, hogy pl. ha a babád most 9.5 kg és elvileg 18 kg-ig jó az a pelus (pampers volt most épp akciós), amit használunk (4-es narancssárga kamilla illatú).
DE:a Drágaságom hosszra kinőtte...na nesze...szóval nézegesd mindíg és ha bevágja a bőrét vagy pirosra nyomja többször is és nem azért mert rosszul adtad rá, akkor hiszed-nem hiszed, kinőtte.
Fogsz majd ámulni, milyen gyorsan nől...(-:
Szóval csak lazzzzán, lazzzán(-:
Szerintem felesleges dokit választani, annyi minden lehet addig, lehet hogy az élet úgy hozza és máshol másnál szülsz, ne éld bele magad 100%-osan hogy így és így lesz...tervezd, intézd aszerint, ahogy szeretnéd, de ne görcsösen.

pelus:1800-5500 /db és 3-5 kell havonta
popsitörlő:250-800 /db és 7-9 kell havonta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése